♥s.U.k.e M.e.r.e.K.a♥

Saturday, April 17, 2010

Suara itik



video

Mak saya kate, suara saya macam I.T.I.K hari ni!!
T______________________T





Round2 KL dan Selangor di iringi oleh 4 abam2 :p


Phewiiiitttt... Hye kowang2 semua...
:D :D :D
Adehhhh.... Tak tahu lah camne nak mule kan nie... Boleh tak tak yah wat introduction?
Tewus isi?? :D

Meh lah yer kite terus kan dengan topik kite hari ni...

"Round2 KL dan Selangor di iringi oleh 4 abang2"

Untuk lebih tepat skali abang-abang polis :P
Abam polis escort 7 buah kete, 2 buah bas dari Pulau Pinang & Kedah :)

Nampak tak abam polis yang gagah tuh escort rombongan Cik Kiah? (^_^)

Ni sebanarnye cerita minggu lepas punyer lah...sorry lah..dah basi sikit...
Dah terperam lame pon entry ni dalam draft tak siap2 jugak..
Takpelah kan, daripada belog Syarq ni bersawang..
Basi pon basi lahhhhhhhhhhhh.... (^_^)


Ok adik2... mule2 rombongan Cik Kiah kite pergi Yayasan Restu, Shah Alam ye....
Sape tak tahu,Yayasan Restu ni tempat penyalinan Al-quran negeri Selangor..
Tempatnye dokek dopan Concorde Shah Alam tuh jek.... :D
Cari lah bangunan yang ade rekha untuk letak Quran tuh kat atas bumbung dye.. :D
Itu lah dio yo :)

Ni akak ni tongah salin balik ayat2 Al-Quran yo... :)

Okeyhhhh...Seterusnye, rombongan Cik Kiah nak poie R.T.M.
Ok..Ni Syarq agak kejakunan sikit yo...
Biasolah..Pestime hah Syarq poie tompek TV nie :D
X kisah lah TV tigo ko, TV satu ko, TV duo ko, Syarq totap jakun,,, heheheheh :)

Angkasapuri


Gambar budak gomok kek RTM ... T____T

Mulo2, diorang bawak poie kek tompek Radio yo..
Sumo radio kerajaan borkumpol kek situ yo...
Contoh eh macam, Radio Muzik, Asyik Fm, Muzik Fm, KL Fm, Minnal FM, Ai FM dan banyak laie yo... Tak ingat hah.... Sorry lah . :)


Lopeh tuh, ni ado satu radio bagi rombongan Cik Kiah can nak masuk suara dalam radio..
Timo kasih lah yo Traxx FM.. Dapek On air laie... Jangan jeles yo :))

Apo namo ontah hah Dj radio nie... Tak tahu lak den..

Asik radio jo, jom lah poie tompek lain pulak kan...
Di bawak ey kitoorang poie tompek TV pulak...
Dapek lah kami raso ala2 pombaco boghito..
Konon jo... Takdo lobih dooo... :D

Wisma TV, RTM

Akak ni konon2 eyh Cameraman lah nie... Tak dapek jadi Pombaco Boghito, KameraMan pon jadik lahh..hehehehe..

Bilik berita/bilik maya/bilik screen hijau

Last skali lawatan kek RTM nie poie macam dewan yang dyeorang selalu buek portandinag nyanyian.. Ala.... Macam pertandingan Bintang Ai Minal yang paling latest.
Pastu Bintang RTM.. :D

Ni lah dio, dewan eyh... :)

Mase nak blah dari RTM tuh, baru lah nampak artis..
Tuh pon sowang jekkkk....
Nak tahu sape???? '
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
V
Lu pikir lah sendiri sape... Muahahahahahahaha.... Tagline dye. Amboi amboi amboi... :P

Paling2 terakhir lawatan rombongan Cik Kiah pergi Sepang pulak..
Kat Sepang den tak snap pon gambar..
Tak do somangat lak nak ambik gambar kek situ..
Sobab eyh tak lah best mano pon...
Yang specialnyo kek Sepang ni banyak Jual Kerepek2 ngan makanan sejuk beku..

Berakhir lah lawatan CIk kiah dan rombongan nye..

The End :)





Wednesday, April 7, 2010

Hahohihuhahohihuhahohihu


Tengok tajuk entry ade rase macam nak lempang Syarq tak? :P
Ok.. Sejak saya duduk kat ofis tu, boleh dikatakan mesti ade cerita 18SX diselit2 kan dalam perbualan akak2 di situ.. :D
Hambik kau aku besarkan 18sx tuh :D
Well... semua nye dah kawen... I jek anak dara kat dalam bilik tu :)

Asal ade cerita 18sX jek, nanti mesti yang akan berkate,,,
Alamak, Lupe pulak si Nur nie ade kat sini..Hahahahahaha.. :)
Nur= S.y.a.r.Q... :p Abaikan kayh name Nur tuh... (^_^) malu :P
Rase macam cerita Nur Kasih pulak panggil Nur... Fiuhhh...

Ok2.. Sambung2 lik.. :D
Bak kate Kak K, Nur lain kali kene bawak kapas lah..
Hehehehe.. Anak dara tak leh dengar...
Oit oit... I dah 18 tahun ke atas ye.. :D
Tak yah tapis2 ah.. hahahahaa.. ade hati gak tuh nak dengar ek ko Syarq :P


Ok..Sekian Terima Kasih.. Sorry... Entry ni takde motif.. Hahahahah :P



Tuesday, April 6, 2010

Kehkehkehkeh


Hari ni hari cuci mate sedunia untuk Syarq.. (^_^)
Kehkehkeh.. Tadi ramai oh orang2 baru yang akan berkerja dekat bangunan nie melapor diri..
Fiuhhhhhhhh.... Adoiiiiiii ramainye yang ganteng2 dong!!!
Kebanyakannye semua lelaki..
Kahkahkahkahkah..Syarq gatai!!
hahahaahaha..Syarq gatai2 macam tuh jek OK.. Jangan salah paham :P :P :P
Nanti de kang yang cop Syarq gatal gediks, gelenyar dan seumpamanya... :D

Adoiii..semuanye muke mude2 belaka..
Macam baru2 mahu kerja lah..
Baru graduate kottt... :D
Rase2nye semua nye jawatan 41 kot.. :D
Dah ler smart2 semua pakai kemeje n blazer..


Ohhhh...menjeles!!! Bile lah Syarq nak jadi macam dyeorang??? T__________T
It's ok then. Maybe blom rezeki Syarq kan...

Ya Allah... Murah kanlah rezeki hambamu ini...Amin Yarabbal 'Alamin..




Sunday, April 4, 2010

Miss Kalut..


Fuuuuuuuuhhhhh... Mari2 lihat kekalutan kami..
Kalut2 bersama Cik Hanan dan Cik Syarq. (^_^)
Kiteorang same2 kalut... Sangat comel bersame.. Hahahahahahaha.. :P
Jangan muntah eh :D

Cadangannye nak makan kat Kedai Nasi Arab yang saya heboh2 kan hari tuh...
Adoiyaiii... Saya pernah pergi skali jek dengan family..
Dan mase tuh bukan saya yang drive... Plus malam pulak tuh...
Confirm acik tak igt jalan lah ehhhh....
Pusing2 punye pusing punye pusing, tak jumpe lak..


Kesian kat Cik Hanan,dah la bawak kete sendiri2..
Cik Hanan duk ikot jek montot kete Syarq..Kehkehkeh..
Syarq gi kiri, ke kiri lah Cik Hanan..
Syarq gi Kanan, ke Kanan lah Cik Hanan..
Kalau Syarq masuk Longkang, Cik Hanan benti gelakkan..hahahahah :P
Tak eh..mane ade adengan masuk2 longkang nie...
Last2 saya dah frust ngan malas ngan lapar, ubah plan gi SACC..


Makan2, Gossip2, bebel2, singaah MPH lak..
Cik Hanan nak beli buku Malaysia Kita...
Habis pulak!!! Amboiiii.. ramainye yang nak pergi exam PTD nie.. :)


Then, gi Kompleks PKNS plaks..
Jalan2 cari pasal kat situ, pastu Cik Hanan nak solat...
Tetibe dalam perjalanan nak ke surau, Cik Hanan tetibe nak Syarq ajar pakai shawl kat surau!!
Gua takde hal lah... Nak ajar..Tapi gua pon x berape nak expert sangat..
Kalau saya ke laut, Cik Hanan terjun laut..hehehhee...
Jumpe shawl yang comel, terus sentap satu dan bayar.. :D
Pas solat nak blah dari situ..

Taraaaaaaaaa... Cik Hanan dengan shawl barunye... Sweetnye :D

Sampai kat mesin Autopay parking tuh, Syarq nak bayar parking..
Duit singgit2 takde..DUit 50 jek yang ade...
Pe lagi, gune lah duit syiling..
Aduhai... Tersekat pulak duit nye..
Dah tuh kene lah gune duit kertas..
Terpaksalah beli popia yang berharga satu set RM 5.00 sebab nak pecah kan duit 50 tuh...
Ok,,dah setel bayar parking...
Nak keluar parking kan kene masukkan kad parking tuh kan??
Adeiiii.... Saya tak jumpe OK mesin nak masukkan kad tuh.. Hahahahaha..
Suruh Cik Hanan cube pulak.. Rupe2nye acik yang terlepas pandang mesinnye,,
Aduhai... Gelabah oh Syarq niii... T____________T malu malu...


After that, gi pulak mamam ABC.
Kan Cik Hanan nye pestime pakai shawl...
Kahkahkahkah... Cik Hanan punye shawl dah comot..
Dah jatuh2 dah...
Hahahahahahaha.. 2 kali dah betol kan...
Pastu carik toilet/surau kat tempat ABC tuh, pastu ade orang stop kan kami...
Macam halang dari masuk surau tuh..
Rupenye surau lelaki daaaaaaaaaaaaaaaa...
Adoiii., Malu2... Tak tengok dulu signboard nye.. Kalut2... T_________T


Begitu lah hari kalut kami bersama2...
Tapi best jugak kalut2 nie...
Bile teringat balik mesti nak gelak2...
Senyum sowang2.. :D
Cik Hanan.. Lain kali ye kite makan Nasi Arab..
Kali tuh, mesti dah tak sesat lagi...
Janji!!! :P





Thursday, April 1, 2010

Duit gaji bagi tak kat mak? :D




Hahahahaahaha...
Terkezut tak ngan tajuk entry saya tuh?? Wink wink!! :D
Tadi kan tadi kan,, 1st Day bagi sket duit gaji kat mama...
Walaupon tak seberapa mane, tapi memang terniat sangat2 nak bagi kat mama...
Weyh weyh weyh..asal baru perenggan pertama cam air mate nak mengalir nie weyh?? T______T

Adessss... mengade jek Syarq.. :P
Ok..teruskan ngan cite sebenar... :D

Syarq: Mama, hari ni Yin dah dapat gaji!!! (ehem2,,, Yin adelah Syarq yer.. :P malu2 tucen ah,, :D)

Mama: Ye ke..

Syarq: Mama, nah.. Yin bagi mama nieyh.. :D

Mama: Tak yah lah.. Tak yahhh...

Syarq: Dah rase malu2 tuceng dah,,, sebabnye tu pestime kot bagi duit gajy sendiri kat mama.. :D

Mama: Tak payah lah...KO gune lah..

Syarq: Ambik jelah ma....

Mama: Tak yah lah... (Adesss anak beranak nie bergaduh manje2 lak..ahaks :P)

Syarq: takpe2.. Mama ambik...

:) At last mama ambik juge...

Adehhh..Mama nie wat i malu2 kuceng ahh...


To Mama,
If next time rezeki bertambah, Yin up kan lagi ye duit tuh...
Doakan lah yang terbaik untuk anakmu ini


Psssstttt.... Nages sudah ah.. OK stop!! T____T