♥s.U.k.e M.e.r.e.K.a♥

Wednesday, February 16, 2011

Berapa laju korang menaip?



Assalamualaikum


Tadi masa aku nak isi borang kerja, kena sertakan kelajuan menaip sebanyak berapa p.m.s. Berapa banyak perkataan kita boleh menaip dalam masa seminit. Aku tak pernah test pon kelajuan aku menaip. Adakah sepantas kuda, atau pon selembap siput.Ho ho ho.Aku pon pergi google website yang boleh mengukur kelajuan seseorang menaip.


Biasa menaip kat belog ni, macam terhegeh-hegeh jugak. Al-maklumla, tak pernah ambik kursus menaip. Jadi, main bantai jela tekan keyboard tu. Menaip masa chatting pon asik typo jek. Smiley

41 patah perkataan je yang aku dapat taip dalam masa 1 minit. Ok ke tak OK eh? Macam KO je kan? Aku menaip tengok keyboard. Nak buat macam mane?? Orang tak pro. Kalau bagi orang yang pro tu 70 patah perkataan 1 minit. Siap menaip tak pandang keyboard lagi. Gempak!!!.


Kalau korang yang tak pernah ukur kelajuan korang menaip tu, sile2 kan lah ke Malaysian Typing Speed Test. Selain daripada menaip dalam Bahasa Malaysia, ada jugak test menaip Bahasa-bahasa lain macam English, France, Spanish dan lain-lain lagi. Mana tahu kot-kot menaip dalam bahasa Nepal dapat 100 p.m.s. Smiley


Psssssssssssttttttttttttt... Kalau aku ada jari jemari sebanyak ini, mungkin 1000 patah perkataan seminit pon tak de hal!!!! :p


Kenyit mata laju2. TQ Smiley


8 Sarang ♥:

khairul hisyam said...

dia tulis saya menaip perkataan 100 dalam seminit.

s.y.a.r.q said...

@khairul hisyam
wow!!! lajunye..... ni mesti menaip x tengok keyboard kan??

Ainul Azreen Ahmad said...

Syarq,

Kite sube gak...menaip 195 perkataan seminit...Hebat ke??..
Hmmmm...Ok2 je..

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said...

nice!!~~

Kalo free meh ler singgah my blog....klik je link ini --> mummylovers blog

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said...

nice!!~~

Kalo free meh ler singgah my blog....klik je link ini --> mummylovers blog

s.y.a.r.q said...

@Ainul Azreen Ahmad
wahhh..kemain laju ko taip...asal aku taip slow???adess....aku rase aku kalau taip laju bile ayat SMS.kalau ayat full hancuss!!haha

hazari. said...

tak boleh taip laju2 kalau kene ikut ape yg perlu ditaip. lagi best kalau main tekaaaaaaan je. hahaha.

Abang Jonni said...

huhuhu... aku taip gila lambat... huhhu.. eja pun selalu salah... harharhar

Post a Comment

Sile komen..Jangan Malu2, Jangan Segan2