♥s.U.k.e M.e.r.e.K.a♥

Sunday, August 26, 2012

Kawan lame dan selame-lamenye

Assalamualaikum. Annyong Hashimnika!!! (^_^)

Tengok tajuk???? Insyaallah..... Hari Jumaat hari tu aku gi beraya rumah kawan lame. Memang boleh dikatakan lame sebab kawan dari sekolah rendah sampai sekolah menengah same. Aku pindah Shah Alam mase darjah tiga. So, kenal dyeorang ni mase dekat SK Seksyen 6 Shah Alam.

Raya ni dikire gathering kami berempat sebab jumpe setahun sekali. Kadang tu 3 tahun sekali pon boleh jadi. Gathering buat dekat rumah Dila.Teringat-ingat lagi nasi tomato yang dila mak dila masak. (^_^)

Jom aku mempersembahkan kawan-kawan aku. Kot-kot ade lelaki-lelaki macho lagi gagah ade yang berminat. (^_^)


Ini Hazirah.Kawan sekolah, sekelas dan merangkap jiran sebelah rumah aku. Hazirah ni mula-mula aku kenal bukan kat sekolah...Tapi kenal dye sebagai anak kepada kawan ayah aku. Ayah aku dengan ayah Hazirah ni memang same-same merancang duduk sebelah menyebelah jer......Kire dyeorang BFF lah kononye. Sebab tu lah jadi jiran pulak.Ayah aku dengan ayah Hazirah dulu same tempat belajar dengan same tempat keje. Tengok betapa BFF nye dyeorang?????? (^_^)

Mase sekolah rendah dulu, aku tak pernah sekelas dengan Hazirah pon.Aku kelas lain, dye kelas lain. Mase darjah 6 dulu pernah kelas sebelah-sebelah. Bile sekolah menengah pon, Tingkatan 4 & 5 baru dapat kelas same sebab kiteorang nak kelas aliran Pure Science...... Lepas tu duduk sebelah menyebelah pulak tu..... Depan sekaliiiiiiiiiiiiiiiii pulak tu.......Depan meja cikgu ok. Boleh pandang dekat-dekat jerawat  mata cikgu. (^_^) Ok gak duk depan cikgu. Tak adelah ngeri mane....Sebab cikgu tak kan aim orang yang duduk kat depan. Mesti dye tahu budak duk depan-depan ni baik-baik dan fokus. Lalalalalala.....

Sampai ke Matrikulasi pon aku same kolej dengan Hazirah dekat KMNS. Sehati dan sejiwa kan??? Cume course je tak same.. Hazirah ambik Sains Hayat, aku ambik Sains Fizikal.


Ini pulak Nadiatul. Nadiatul pulak aku kenal dari Sekolah Menengah mase Tingkatan1 Usaha. Biaselah, mase hari pertama masuk sekolah malu-malu kucing lagi. Lepas tu aku tak ingat macam mane boleh duduk sebelah Nadiatul. Rupe-rupenye dia ni peminat tegar Ziana Zain & Anuar Zain. Korang tanye je ape-ape pasal dyeorang insyaallah dye mesti tahu punye. (^_^)

Dulu mase sekolah rumah Nadiatul dekat depan sekolah je. Jadi selalulah kalau ade Ko-Kurikulum/Ko-ko tumpang rumah Nadiatul sampai petang.Aku kan sekolah pagi, balik sekolah pon naik bas. Kalau petang ade Ko-ko, kalau balik rumah nanti takde transport pulak nak gi Ko-ko. So, baik tumpang Nadiatul sekali dengan Hazirah. Boleh pergi same-same.

Lepas tu Form 2 sampai Form 5 dah tak same kelas lagi....


Yang pakai baju oren tu pulak Dila. Aku dengan Dila kenal mase sekolah rendah.. Tapi mase mula-mula tu kenal-kenal gitu je lah. Mule rapat bile mase darjah 6, Hazirah satu kelas dengan Dila... So, aku kenal rapat dengan Dila melalui Hazirah..

Sekolah menengah pon satu sekolah jugak. Tapi tak pernah satu kelas pon. Tapi kiteorang selalu jumpe waktu Ko-ko sebab same-same PBSM.. 


Jadi, kiteorang berempat bergabung mase sekolah menengah. Kire aku dengan Hazirah & Dila dah kenal dari sekolah rendah, so.... Bile aku kenal Nadiatul,,, aku bawak dye kenal-kenal dengan Hazirah & Dila. (^_^)


Hazirah sekarang sambung Master dekat UPM.. Nadiatul pulak kerja dekat Media Prima atau nak terkenal lagi TV3. Kerlassssssssss oh Nadiatul.... Gambar dye banyak dengan artis-artis...Dila pulak sekarang dah jadi Bussiness Women. Jual baju dah sekarang, Untunglaaaaaaaaaaaaaaaa.

Oh, kat sini nak promote lah kan tolong kawan-kawan..... Korang pergi sekarang tengok baju-baju kat sini...Kalau kenan beli lah, kalau tak kenan lain kali mungkin berkenan kannnnn????? Dila Outfit Booth.



Alhamdulillah kiteorang kawan sampai sekarang. Sayang korang!!!! (^_^)


Kenyit mata laju2. TQ :)

2 Sarang ♥:

Nor Adilah said...

ala..bestnye..ada gambar kitorg..hikhik..

s.y.a.r.q said...

@Nor Adilah Glamour u olls tau :p

Post a Comment

Sile komen..Jangan Malu2, Jangan Segan2