♥s.U.k.e M.e.r.e.K.a♥

Saturday, February 23, 2013

Santai-santai (^_^)

Assalamualaikum. Annyong!!! (^_^)

Fuh, seronok nya hari ni. Kalau boleh hari-hari nak rase seronok je kan???? (^_^) Tengah malam semalam dah siap-siap booked tiket wayang cerita Beautiful Creature. Wayang start pukul 11.20 pagi. Tengok-tengok tersedar dari tidur pukul 10.30 pagi tadi. Lambat dah. Nasib baik ade baju beli dekat ofis hari tu yang kain jenis tak payah gosok. Sarung jeans dengan tudung bawal.Sempat jugak lah siap-siap dah pukul 11 a.m. Dan nasib baik dekat je Sunway Pyramid dengan rumah aku. Phewww!!!

Dengan tak breakfast terus masuk hall. Mule-mule perut steady lagi. 30 minit lepas tu perut dah menyanyi lagu K-pop.Errrrrrrrrrrr. Ade jugak orang yang baik hati tolong belikan roti + sosej. Boleh lah buat alas perut. Itu pon lepas habis wayang terase lapar lagi. Perut oh perut.

Lepas wayang terus pergi cari wishlist yang dikehendaki. Amboi, memanjang je wishlist setiap kali keluar, Ade je yang nak, Hehehe.(^_^)

Hari tu, mengadu kat mak aku pasal sandal aku asyiklah tercabut tapaklah, tercabut macam-macam. Bile dah tercabut tapak, pakailah sandal lain yang ada, dan-dan tu jugak lah tapak dia ternganga. Terus mak aku bagi suggestion cube beli kasut Scholl. Melalui pengalaman mak aku lah kan, dye cerita sandal Scholl dye dah bertahun-tahun dah tak rosak-rosak walaupon terkena air.

Jadi,,,,, aku pon teruja dengan cerita mak aku tu dan sebab tu lah terus jadikan wishlist. (^_^) Alasan eh alasan,,Alasan teruja. Hehehe.

Mempersembahkan sandal baru untuk bawak pergi kerja. Aku harap tahan lama lah kau wahai sandal. Puhlissssssssssssssssssssss..... (>_<)

Dannnnnnnn.warna hitam lagi. Mesti kawan-kawan aku tengok pon bosan. Ateeeeeenyeeeee,patteri  ni warna yang ade hitam dengan putih je.. Putih cepat kotor. Kalau ade warne biru ke, aku ambik jugek.

Pukul 3 pm baru keluar dari Sunway Pyramid tu terus pergi jalan-jalan cari pasal makan. Makan pon cari dekat-dekat area USJ Taipan tu jer,,, Ke Murni ,USJ Taipan lah kite. Kalau dah bukak buku menu kat Murni tu, mana juling nak order semua makanan. So, berakhir dengan kiteorang order 3 makanan. Hahaha. Tamak haloba betul.

Nasi Goreng Meletup + Ayam Pandan

Serius meletup weyh. Pedas gilerrrr!!! Memang puas makan bagi orang yang suka makanan pedas. Dah lah tak kedekut bahan. Ade kerang, udang, sotong, ayam. And yang paling special nasi goreng ni dye masak dengan petai. Terbaikkkkkk!!!!! Thumbs up (^_^) Ayam Pandan dye pon marvelous!!
 
Mee Raja Tomyam

Yang ni sedap. Lain dari yang lain. Mee yang dye pakai macam ala-ala yee mee. Tapi bukan yee mee. 

Sizzling Lamb

Perghhhhh... Sizzling Lamb ni kan, mase dye sampai dekat meja kiteorang bersasap-asap giler. Sampai kiteorang terbatuk-batuk sedut asap dye. Bukan kiteorang je, orang meja sebelah dengan belakang kiteorang pon terbatukbatuk same. Hahahaha. Sorry lah abang-abang, makcik dan pakcik. Kami tak bersalah sebab order makanan ni. (-_-)' Menu ni pon sedap. Kambing always sedap!! :D

 Dari kiri : Mango Special (Large) dan Lily Special (Medium)

Puas hati minum air kat Murni ni. Tak kedekut letak Laici dengan nata de coco banyak-banyak.

Dah konyang monteneng balik lah tidur. Elok sangat perangai tu. :)

Kenyit mata laju2. TQ :)

4 Sarang ♥:

Addin Liyana said...

lapar!!!..haha
dah lah bce blog awak ni memalam buta,
elak ade yg sarung baju sejuk g makan kat kedai mamak je ni.haha

||Sis aLeaSaRa|| said...

wah akk x pnh lagi pergi murni..uncle mmg duduk kat usj 6 dpn tu je,akk lak dulu pnh kje mcd taipan masa tgu result diploma kuar.wah nnt nak cubalah gi murni tu mcm best je menu ^^

s.y.a.r.q said...

@Addin LiyanaHehehe..ampunkan patik tuanku ,sebab buat tuanku terliur :P

s.y.a.r.q said...

@||Sis aLeaSaRa||Pergi kak,,jgn tak pergi... Makanan sedap,,,harga pon berbaloi-baloi :)

Post a Comment

Sile komen..Jangan Malu2, Jangan Segan2