♥s.U.k.e M.e.r.e.K.a♥

Saturday, March 20, 2010

Errrrr errrrr


Tetiber jek tajuk macam tuh kan.. ape hal kan??
Ok... Nak cite yang saya rase, bile ade seseorang makhluk Allah tuh, berada di sekeliling saya, saya rase berdebar...
Dan, dalam hati cakap : "Uihhhhhh...pergilah dari sini... boleh?"
Oh..sebelum tuh, makhluk Allah itu adalah seorang perempuan yang berumur hampir 50 tahun..


Makhluk Allah tuh berada dalam satu department tempat saya kerja..
Cume dye duduk di bilik lain..
Dari first day di ketemukan, dan bersalam dengan dye,,, rase macam sesuatu bile jumpe dye..
Actually, saya rase kan yang dye tuh tak mesra. Boleh?? :D
Sebab tiada senyuman kat bibir dye mase tuh...adehhhh...

Ok,, Let the story begin. :)
Masa hari ke-4 saya di situ, tibe2 makhluk Allah nie masuk dalam bilik tempat saya duduk..
Then, pula mase tuh, kerja saya pada hari tuh dah settle dah..
Dah macam mereng rasenye tak tahu nak buat ape..
Sumpah bosan ye mase tuh...
Lagi2 dengan PC ku yang tiade network connection..
BoldSo, pinjam PC akak yang duduk belakang saya...
Akak belakang saya tuh takde hal lah... Dye dah bagi green light dah kalau nak gune PC dye untuk pakai internet..
Lagipon mase tuh, akak tuh takde... Semua org tak ade dalam bilik tuh.. Mane ntah perginye semua org..
Dan mase tuh,saya baru nak bukak berita harian online :D
Tibe2 makhluk Allah tuh berkata:

Makhluk Allah: "Tengah buat ape tuh?" (*dalam fikiran saya, ingatkan dye nak beramah mesra..maklum lah...saye kan org baru :D)

S.y.a.r.q: "Takde ape... Bace surat khabar je..".. Sambil tersenyum.. (*selamba jek saya jwb kan??kehkehkeh..dengan jujur sekali wa ckp luuuu :P)

Makhluk Allah: "Kenapa bace surat khabar?? Tak buat keje ke?? Bile keje nak siap kalau macam tuh?"

Pastu dye blah dari bilik tu..

Saya... hanya mampu terdiam... Tersentap kejap weyh....Padahal orang lain pown surf internet bukak lagi macam2 website kottt...
Air mate mengade2 mule lah jatuh... T____________T
Well. I kan mudah tersentap U.. :P

Sebenarnye,, saya malas lah lawan balik yang saya dah siap semua kerja saya..
Nanti ape pulak kate orang... Baru2 lagi dah belagak kan?? Dah melawan kan???
Biar lah dye... Yang penting saya tahu,, saya dah siap kerja saya...
Tapi, yang tersentap sangat tuh sebab dye macam fikir negatif pulak kat saya... Aduhhh....


Start dari hari tuh, saya rase tak best kalau terserempak dengan dye...
Tadi mase nak ambik makanan free lepas bace Yassin ngan Akak S pon, dye tengok jek saya...
Ape hal kan??? Ade wat salah ke ambik makanan??
Memang makanan tuh untuk majlis Yassin pon...
Adehhhh... ENtah lah..
Wuteverrrrr lahh... Yang penting saya tahu kerja saya...
Saya hormat dye sebab dye lebih senior dan lebey berumur...

The End..


:) :) :)


5 Sarang ♥:

MUMMYMUJID said...

ala relik syarq ...kita yang baru ni ditindas2....ala konon dia ada kuase...esok2 dia plak lebih dari ko layan fb segala...

♥♥♥aRiSa FunAbAsHi♥♥♥ said...

sabarlah eaa syarq...pk jerk die tuh jelez...hehehe...

syarq rajin die jelez la tuh...xpuas ati degn aper yg org len ader..ataupon die takotkan saingan..uhuhu....

chayok4...buktikan la yg syarq boleh berjya....dalm kerja tuh..

s.y.a.r.q said...

mummymujid: hehehhe.. :) takpelah.. layan je dye kan mummy mujid? :)


arisa funabashi:hehehehehehhe...adessss,,,, rajin tak rajin lah..cume klu org dah bg keje, mesti lah siapkan dulu sebelum nak enjoy2..ye tak :D

mekaseh arisa :)

@rE-LonG said...

Salam..
Hye Syarq ;)
Keje elok2 k..

xpela..memg sume tmpat tdapat makhluk Allah mCm tu..jd nk xnk kT wat xtau je la k..

syarq wat keje syarq je..biarkan org tu..

takiG care k ;)

HOn3YB33 said...

ilek2..mula2 memang cenggitu..nanti biler kita dah terrer abaikan jer dia tapi xleh gak sbb ilmu tu nak blajo dr dia jugak..so kesimpulannya..wt xtahu jew...

Post a Comment

Sile komen..Jangan Malu2, Jangan Segan2