♥s.U.k.e M.e.r.e.K.a♥

Saturday, August 13, 2011

Ssssssssssssssssss



Assalamualaikum

Seminggu ni kat ofis sibuk dengan kempen 5s. Jangan tanya aku apa tu 5s sebab aku pon tak ingat kelima-lima elemen 5s tu. Hahahaha. Tapi yang aku tau, semua bende kat dalam ofis tu nak kene tagging. Printer, aircond, CPU, monitor, tangga dan lain-lain lah. Jenuh nak nyebut barang-barang dalam ofis tu.

Semalam hari perasmian 5s. Semangat budak unit aku turun. Ada 2-3 orang je yang tak turun sebab banyak kerja nak kene siapkan.


Meet my new friend Kak Nadiya. Kak nadia ni duduk depan meja aku je. Masa 1st day muka macam serius gile akak ni buat keje. Aku pon takot nak tegur. Tapi bila dah 2nd day, dia yang tegur aku. So, aku kalau orang dah tegur aku terus jadi peramah. Dan hari-hari seterusnya nak ke mana-mana dengan Kak Nadiya. Kak Nadiya ni pon baru 4 bulan kat situ. Bila dah lama-lama kenal kak nadiya ni rupanya orangnya kelakar jugak. Masuklah dengan kepala aku.


Oh ye.. Sambung balik pasal 5s tadi. Kalau tandas pon kene tag rasa-rasanya tak pelik kalau letak tag lobang jamban. Hahahhaha. Sudah-sudah. Mengarut. Bye.


Kenyit mata laju2. TQ :)

12 Sarang ♥:

hananiEy said...

syarqqqqq ko keje kt SUK keeee? background mcm kt SUK. ehe

Qaseh dalia adelia said...

5s pun ade hehe

ZWAN SABRI said...

5S tu bukan jepun punya perkataan ka? zwan pown dah lupa apa itu 5S.. dulu ingatlaaa.. HAHA


MySuaraBlog: Lelaki Pun Kena Kanser Payudara

s.y.a.r.q said...

@hananiEyyang oit;.....pandaiiii....SUK la tu :P

s.y.a.r.q said...

@Qaseh dalia adelia ade :P

s.y.a.r.q said...

@ZWAN SABRIpandai zwan...betol la tu...skrg ni dyeorg nk wat cam jepun :)

Yann Mazian said...

seiri, seiton, seiso, seiketsu, shitsuke. kekekeke. :P

atiqah~ said...

haha..nasib diorg tak tag dekat tandas kan..hee ^^~

♥♥Cikngah♥♥ said...

kt sini pn ada 5s jg.aku tau senyum je.4s lain x igt.huk3..rjn gle minah ni edit2 blog.ko kje mn weh

s.y.a.r.q said...

@Yann Mazian hebat lah yann!!! Syarq pon xhengat :P

s.y.a.r.q said...

@atiqah~ tu lah dik.... bende tak perlu kot kat tandas nk tag :))

s.y.a.r.q said...

@♥♥Cikngah♥♥
mane de aku edit belog nye fatin, aku tukar background je la..tu nmpk cam edit lah konon :p

Post a Comment

Sile komen..Jangan Malu2, Jangan Segan2