♥s.U.k.e M.e.r.e.K.a♥

Thursday, August 18, 2011

Bertukar Hiyakkkkk


Assalamualaikum

Ye. Memang kene cepat-cepat bertukar. Haram kalau kita makan benda yang kita tahu status makanan tu tak halal tapi kita teruskan makan. Tetiba halal dengan haram pulak kan???? Ape cite ni???

Korang ada baca surat khabar semalam kan???? Pasal butter yang dah disahkan oleh JAKIM butter tu tak halal disebabkan mengandungi DNA binatang warna pink tu. Oink oink oink. DNA B A B I. Tak tahu lagi butter yang mane?????? Jap eh jap eh nak upload.


Ni butter ni...... Selama ni tahun-tahun yang lepas aku buat biskut raya guna butter ni... Dah berapa banyak biskut raya aku makan dah?????????? Dah berapai ramai tetamu makan biskut raya aku buat dah?????? Astaghfirullah. Maafkan lah aku wahai tetamu-tetamuku. Aku tak tahu butter ni ade DNA oink oink. Patutlah ade extra perase. Rasa macam sedap sangat. Ceahhhhh...


Bila aku bace je berita pasal butter ni di sahkan ada DNA oink oink tu terus aku laju-laju SMS mama. Dekat dalam peti sejuk rumah aku masa tu ade seketul butter ni. Terus mama pon buang laju-laju.

So, start dari sekarang aku dah tak guna Golden Churn Butter ni. Aku nak guna butter buatan malaysia yang ade tanda halal Jakim sahaja. No imported butter lagi.

Psssttttt.....kalau boleh samak darah daging manusia, dah lama nak samak badan-badan dan darah aku ni.


Kenyit mata laju2. TQ :)

4 Sarang ♥:

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

susah kan sekarang ne... aku ada dapat satu list kod lemak babi tau.. sebenarnye banyak lagi makanan yang ada lemak babi ne.. tapi aku xberani lagi nk upload kod tu sebab xpasti keshian die lagi

s.y.a.r.q said...

@Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine
tu lah... skrg ni bile beli brg kene cek ingredients dye,,, xboleh main pakai beli je even ade tanda halal sekali pon....

khaifaiz said...

nsb baiklah guna planta jer.. hhehehehe

Odah + One = OdahOne said...

rasanya dlm perut ni sure dh mkn byk benda haram ni b.a.b.i...ptutlh otak ni jd lmbp smcm jek...adui

Post a Comment

Sile komen..Jangan Malu2, Jangan Segan2