♥s.U.k.e M.e.r.e.K.a♥

Friday, July 17, 2009

Wakakakakaka.. Sombong ke saya??


Hiks... Macam2 plak lah hal kan berlaku hari ni...
Tuh yang ber round2 saya update hari nie..
Sampai kowang mesti rase cam meluat tengok saya update...

Ok terus kan dengan tajuk saya yekk..
Sebelum melalut banyak2 plak kat sini..
Ok..sebelum tuh meh saya kenal kan geng giler2 saya kat sini..

Ni Kak roza.. Dye ni assistant kpd boss unit saya ni...
Kak ROza ni sangat2 lah sempoi dan bestttt!!!
Dye nie giler2 jugak perangainyer macam remaja2.. Hahahahaha
Padahal umur dah 40++..Anak 3 orang.. Sempoiii...
GIler bestt kawan ngan KAk Roza nie..
:) :)


Tadi, kak roza baru balik dari unit PEngurusan kat bawah unit saya ni...Oh yek.. Saya jugak baru balik dr toilet dan terjumpe kak roza dalam toilet.. Pastu keluar dari toilet2 same2 ngan Kak Roza..Tapi saya naik atas dulu, masuk dulu ofis, Kak Roza pulak borak dengan orang kat bawah kejap baru dia naik atas...

Masuk2 jek dye cakap camni:

Kak Roza: Syakirin, Tadi orang kat bawah ni tanye.. Siape budak tadi tuh??

Syakirin: Ohhh..yeke.. dye tanye pe??

Kak Roza: Syakirin.. Budak LI la..Dyeorang kate kak roza tak ajar ke budak2 LI tuh tegur orang?? MAcam sombong jekk.. Tak tegur pon orang...

Syakirin: Hahahahaaahahahha.. Adeh.. Tak retilah Kak roza,,,

Kak Roza: Ala.. Ko cakap jek macam nie " Hai, saya Syakirin, budak Latihan Industri"... (dengan nada ngade2 sket..ahaks)

Kak Ija: Hahahahahahahaa... Nanti kang kalau Syakirin cakap macam tuh dyeorg kate over pulak.. Hahahah

Kami semua gelak.. HAhahahah


Syakirin: Aaah.. btol.. nanti kate saya gedik pulak kan... Ala Kak Roza.. Saya senyum jek tau kalau jumpe orang2 kat sinie..

Kak Roza: Hah..bgus lah tuh.. senyum kan sedekah...






Wakakakakakaakaka... Qiqi!!!! Syarq pulak kene cop sombong mcm Qiqi praktikal kat sini dulu..
Hiks...Lawak la dyeorang nie...
Saya Sombong ke???
Rasenyer tak pernah ade konsep sombong dalam hidup saya selama nie..
Bukan la nak belagak ke ape kan..
Cume, tak pernah pulak dengar orang cakap saya sombong slame nie..



Sebab, saya nie jenis yang suke berkawan...
Dan tak suke sorang2..Tak suke takde kawan..
Tak suke jadi katak bawah tempurung..
Kalau makan kat luar tuh wajib berkawan.. Kalau tak x selera nak makan...
Kalau keluar jalan2 pon tak syok kan xde kawan?? Btol x??
Nak bergelak2 yang tak hengat pon dengan kawan jugak!!!


Bukti saya tak sombong:

(wahhh..siap bukti bagai..hikhikhik)


Case 1: Kalau saya pergi tandas ke, terserempak dengan org kat cni, saya senyum jek melebar...Tak pernah lah saya buat muke masam...

Case 2: Ade kakak2 yang "hai" kat saya.. Saya "hai" balik..

Case 3: saya ternampak ade seseorang kakak tuh keje kat cni.. Ternampak dye kat Round About (eh eh?btol ke eja cmni??) Persiaran kayangan.. Esoknyer saya terjumpe dye kat tandas ofis.. Saya tanyer dye,dye duk shah alam ke? n blah2.... Hiks..tengok..saya tegur orang jugak kan??? :)


Jadi kat sini, saya bukan lah tak nak tegur orang..tapi tak tahu nak memula kan macam mane...
Saya tak kecik hati pon sebenarnyer.. Sebab mungkin dyeorang tak kenal lagi siape Syarq..(ayat poyo x bleyh blah)
Tak pelah.. sikit2 lame2 jadi bukit...
Mungkin suatu hari nanti akan terhapus jugak kate2 dyeorang mengatakan saya sombong...
Dan mereka akan kate kan saya gediks pulak...wakakakaakaka...


p/s: Kak roza tadi tibe2 datang tengok saya buat ape sibuk2 menaip,,,Saya cepat2 tutup screen dengan tangan,,, Tapi dye nampak lah tajuk entry saya ni..hhehehehehe.. kantoi jek.. :p
Pastu dye cekik leher saya..


:) :) :)


10 Sarang ♥:

@rE-LonG said...

hahah!sian syarq kene cop somboG..
kt pn jeniS mcm sharq gak..tp maybe lg truk kot..kt jnis xreti berbual..tp if da kenal, memg kecoh je..

org yg xkenal kt sLaLu kata kT somboG n mCm singa..bkn sekali..tp bnyk kali kene mCm tu..

membe2 yg da knaL kt tue..tlg gelakn je..sb doraG kenal kT mcm mane.. hihih

xpe..bak kata org..xkenal maka xcinta..betul tak? =)

s.y.a.r.q said...

aaahhh...sokong sgt2 cik re-long... Erm.. kalau dah kenal, xde maknenyer sombong... hehehe

hafizah hamid said...

ye ke syakirin sombong???? kekekeke....rasanya mcm ada yg tak betul jek...hehehe..

saba je la..org ni mcm2 ragam dan peel...hehehe...

mynameisqiqi said...

hahahahaha..
kan qiqi dh cakap..
dierorg ni pelik2 betul.
org yg x sombong kata sombong.
kalo nak kita tegur, baik tegur kita dulu kan?
uhuhuhuhu. bengong tul.
lama2 akan terbiasa.
kalo tegur pun salah. pelik kan?
:)

s.y.a.r.q said...

kak fizah... kan kan kan??mmg ade yang tak betul...

hadeyh..dyeorg tak tau kite ni gile.. wkakakakaakakakaa.. ;p

s.y.a.r.q said...

qiqi..

tuh la pasal.. kang tegur lebey2 kang gediks pulak dicop nyer... ermmm...
biar lahh..kite x leh nk puas kan hati smua org..

Amazing AJ said...

hye budak sombong!

hahahahaha

s.y.a.r.q said...

AJ!!! ko nak kene geget eh???

grrrrrrrrrrrr....
(>_<)

mynameisqiqi said...

huhu..:P betul2~!
huks, camne la leh terjatuh lak kat e-kuliah. hehe

s.y.a.r.q said...

qiqi...

tuh la padahnye jalan mate tak tengok bawah

Post a Comment

Sile komen..Jangan Malu2, Jangan Segan2