♥s.U.k.e M.e.r.e.K.a♥

Sunday, March 27, 2011

Parking Oh Parking

Assalamualaikum

Pelik bin ajaib betollah. Kenapa kebanyakkan syarikat tak menyediakan parking FREE untuk staff-staff mereka??Staff sendiri pon kene bayar parking sendiri. Maksudnya bekerja dapat gaji untuk bayar parking. Macam tu kah?


Kalau parking tu harga sehengget sekali masuk tak apa jugak. Tak adalah terasa sangat nak keluarkan duit tu. Tapi, sekali masuk ada pulak RM 5 ringgit yang paling murah. Yang paling mahal pulak RM10 sekali masuk. Itu rate untuk parking di waktu petang. Kalau waktu pagi pulak lain. Paling murah sekali masuk RM 7 dan yang paling mahal RM10. Parking di waktu pagi lebih mahal dari waktu petang. Jadi dua kali ganda pulak. Kalau harga parking tu pada waktu petang RM 5 ,tapi bila waktu petang jadi RM 10. Kalau dikira-kira sebulan bayar parking je RM 200++.


Kalau naik train lagi mahal pulak dari Shah Alam. Kena naik KTM dulu sampai KL sentral, pastu naik LRT. Seorang je pergi balik kene RM 7.oo. Alhamdulillah buat masa ni aku pergi dengan Zana. Jadi minyak dan parking share berdua tak lah terasa sangat masa training ni.Untuk masa akan datang tak tahu lah macam mana.Shift mesti tak sama. Sakit kepala fikir untuk bayar parking je. Harap bila dah lepas training ni stay dekat TTDI. Tak lah teruk sangat nak bayar parking. Lagi-lagi dah tahu tempat strategik yang murah kat situ.Ha ha ha.


Sorrylah aku bebel sorang-sorang pulak dalam blog ni. Kepada bos-bos sila sediakan parking untuk staff-staff anda. (^_^)


Kenyit mata laju2. TQ Smiley


3 Sarang ♥:

cIk pEnNa said...

kat ofis kite parking free..tp x cukup ! adoi..lagik masak..
hehehe

´¯`·.¸¸.·♥ amirah liyana´¯`·.¸¸.·♥ said...

memang terok ponn tempat2 parking sekarang...kesian cik syarq..senang2..kite bako jee...

Naddia said...

bos anda pndai berblogwalking tak??

kalo tak sia2 la anda publish entry ini

Post a Comment

Sile komen..Jangan Malu2, Jangan Segan2