♥s.U.k.e M.e.r.e.K.a♥

Tuesday, March 8, 2011

Cendol Leman Dawi



Assalamualaikum

Wuish... seminggu aku tak hapdet belog ni. Bukan nye sibuk sangat pon, cerita banyak nak di ceritakan, tapi jari jemari ni super duper malas untuk menaip. Sorry lah kalau kowang yang sudi masuk blog aku ni tak habis-habis tajuk yang sama je dari minggu lepas. Thank You korang.


Ok,berbalik pada tajuk Cendol Leman Dawi ni, siapa tahu angkat kening puhlissssssssss. Cendol yang terkenal sampai masuk TV tu. Kedai cendol ni beroperasi dekat jalan Seremban-Rembau tu.


Ari Sabtu hari tu aku balik kampung Uwan aku kat Rembau,Negeri Sembilan. Setiap kali balik kampung mesti rezeki aku ngan mak aku dapat makan free. Hari tu dapat makan nasi dengan lauk free.Kali ni dapat makan cendol free pulak. Kami ingat nak bungkus bawa balik cendol tu. Sekali tak boleh sebab cendol sepanjang hari tu adalah percuma. Alhamdulillah.

First time makan Cendol Leman Dawi ni. Selalu tengok je dari jauh. Tak berkesempatan nak singgah. Boleh tahan lah cendol dia.Tambah-tambah lagi tauke cendol yang peramah sangat. Tak henti-henti bercakap.

Kenyit mata laju2. TQ Smiley

12 Sarang ♥:

sissyira said...

salam

takpe, nanti rajin update la blog ni....alamak, kita ni hantu cendol....tak jumpa lak kat klang ni y sedap.huhu

hazari. said...

ais kacang tak ade ?

sahromnasrudin said...

sy dah rasa cendol nie..tak sedap manapu tapi org tersangatla ramai huhuhhhh

Abang Jonni said...

huhuhu... time panas2... mkn cendol gila sedap...

♥♥Cikngah♥♥ said...

weh, singgha sini pun :(

♥♥Cikngah♥♥ said...

weh, singgha sini pun :(

s.y.a.r.q said...

@sissyira
he he ...syarq kat shah alam selalu mkn cendol kat lori rojak karim :D

s.y.a.r.q said...

@hazari.
ais kacang xde....nk ais kacang terbaik kat seksyen2 shah alam :)

s.y.a.r.q said...

@sahromnasrudin
haah..boleh lah tahan..dye glamer sbb tauke dye yg byk mulut kot :D

s.y.a.r.q said...

@Abang Jonni
setuju!! :)

s.y.a.r.q said...

@♥♥Cikngah♥♥
awatnye cik ngah oit??jum gi situ

Ujang9897 said...

popular tu..

dkt dgn umah uwan den..=)

Post a Comment

Sile komen..Jangan Malu2, Jangan Segan2