♥s.U.k.e M.e.r.e.K.a♥

Wednesday, April 6, 2011

Disebabkan shawl karipap



Assalamualaikum


Good good momomomorning semua!!!!!! (^_^) Weeeehooooooooooooooooo,,, seronok betol bila masuk kerja petang. Boleh bangun tido lambat sikit. Ceh..... Perkataan sikit perlu di highlight kan. Kehkehkeh. Untuk cover konon-kononye, aku bangun boleh dikira awal lah kan? :p


Semalam, aku try shawl yang baru aku beli masa cuti hari Sabtu last week. Semangat nak pakai shawl baru. Aku nengok orang lain pakai lawa je,kemas je. Aku pakai terus jadi macam comot. Hampir menangis sebab shawl tak jadi T____________T. Dah lah, macam dah lambat nak pergi kerja. At last, aku pakai jelah macam mana pon. Nak gosok tudung lain memang tak lah. Dah tak sempat.


Semalam, aku pergi kerja separuh jalan naik kereta, separuh jalan lagi naik LRT pulak. Masa aku berjalan dari kereta nak ke stesyen LRT , aku berselisih dengan sorang budak perempuan sekolah menengah. Dia pandang aku, lepas tu dye senyum sorang-sorang. Fine!!! Malunya aku, mesti dia gelakkan shawl aku sememeh. Tak reti pakai. T______________T Terus aku jalan laju-laju tak pandang orang lain dah. Semangat pon dah down down down.


Sampai stesyen LRT beli tiket, terus masuk tandas betol-betolkan shawl yang sememeh.

Ini lah shawl yang masih sememeh lepas dah betolkan dalam toilet. Gambar di snap sebelum kejadian comolot pasangan pengkid berlaku. Ekekekeke.

Sampai je tempat keja, jumpa nadia kawan sekerja aku. Nasib baik dapat kawan yang memang peminat shawl. Cepat-cepat ajak nadia pergi toilet,berguru dengan dia untuk betolkan shawl aku yang sememangnya sememeh. At the end, this was the result :

Tadaaaaaaaaaa..... Terima kasih nadia. Sebab dia, terus jadi tak sememeh macam sebelum dah. (^_^) Semangat pon dah up up up. Jalan pon,dah pandang muka orang lain. Ha ha ha.


Pssssssssttttt..Actually,this kind of shawl, nama nya masa aku beli tu, akak tu kata, sisik ikan. Tapi,ada sorang kawan aku kata, tudung karipap. hahahaha, boleh jugak panggil shawl karipap!! Sebab ombak-ombak tu macam karipap punye kelepet :D


Kenyit mata laju2. TQ Smiley


4 Sarang ♥:

nelly said...

nelly tak reti buat shawl ni ..
daifnya ~
hahaha

syairahmohdanuar said...

hehe.padai nadia x)

azzey said...

shawl ni kena pandai tarik n pinkan...cantik..:)

♥♥Cikngah♥♥ said...

cam cantik la shawl ni.ko beli kat ne syak weh?cam x pernah jumpe je kat nilai 3 ni

Post a Comment

Sile komen..Jangan Malu2, Jangan Segan2