♥s.U.k.e M.e.r.e.K.a♥

Friday, January 14, 2011

Tak patut Tak patut




-AMARAN-

ENTRI INI BERBAUR KEMARAHAN. SILE PAKAI KAPAS DAN JUGA GOOGLE SEBAB TAKOT TERPERCIK AIR LIUR BASI TUAN BELOG KE MUKA ANDA

Smiley


Salam.

Aku kesian kat Uwan aku.
Udah lah sudah tua. Tapi di buat pulak macam tu.
Harap kan pagar, pagar tumbang.Smiley

Actually cerita ni dah 2 bulan berlalu.Tapi baru Uwan aku cerita dengan lebih detail lagi.
Orang gaji Uwan aku dah lari.
Ingat kan boleh harapkan bibik Indonesia tu jaga Uwan aku yang sorang-sorang kat kampung.
Tapi bibik pulak yang ugut Uwan aku.


Ada satu hari ni Uwan aku ngadu dekat anak-anak dye pasal bibik ni.
Pemalas.
Dah tu asik tengok TV je keje nye.
Uwan aku nak tengok TV boleh dye berebut dengan uwan aku nak tengok Sinetron Indonesia.
Perghhh,,Melampau-melampau.
Itu takpe lagi.
Yang aku paling geram dye berani ugut Uwan aku,
Tapi tak secara direct. Tapi secara halus.
Bibik cerita kat Uwan aku yang ade kawan bibik yang juga merupakan seorang Pembantu rumah.
Kawan bibik tu pon kene jaga seorang nenek.
Tapi nenek tu selalu mengadu kat anak-anak dye yang kawan bibik tu selalu buat kerja tak serius.
Bibik pon cakap kat Uwan aku.

"Kalau Yuni, Yuni tampar muka orang tua tu!!"

Nampak tak kat situ, dye macam nak ugut Uwan secara halus??


Tambah-tambahan lagi demand pulak tu.
Uwan aku dah sediakan bilik untuk bibik tidur.
Boleh dye cakap bilik tu macam gudang.
Lepas tu nak makan tak nak Ikan Cencaru, nak sotong, udang, ayam.


Dan dan dan yang ni kalau aku setiap kali cakap dekat sepupu-sepupu aku semua bantai gelak.

Bibik udah jatuh cinta sama sepupuku si Izhar.. Smiley
Si Izhar tak tahu langsung pasal ni.
Ayat Uwan aku.

Uwan: " Di tonong eyh si Izhar Lamo2"

Bantai golak dengan ayat Uwan tu... Smiley


2 Sarang ♥:

zOeY zAu YaH said...

haha lawak la ada hati kat sepupu awk..
org gaji mmg camtu skang ni..lari dari majikan atau mls dah biasa.geram!

s.y.a.r.q said...

zoey zau yah: tu lah....pastu dah lah bz body hal family kite. Hurm.. dari awal dye dtg kat malaysia ni dye memang nak cari laki malaysia kalau nak kawen. wakakakak

Post a Comment

Sile komen..Jangan Malu2, Jangan Segan2