♥s.U.k.e M.e.r.e.K.a♥

Friday, February 4, 2011

Macam mana nak ringankan blog?


Assalamualaikum

Hurm...Macam mana lagi cara nak kurangkan berat blog aku ni eh? Dah buang macam-macam widget dah. Sampai rasa blog aku kosong.Tak ada widget dah.huhu. Post entry pon aku tunjuk 2 entry je dalam satu page. Uhuhuhu. Tapi still berat. Segala mak bapak counter telah aku buang.


My current blog weight is 186.33 KB. Berat kan? The best weight for a blog is less than 100 KB. So that, takdelah lame sangat orang lain nak loading blog kita. Tak lah berjanggut sampai orang naik fade up nak tunggu blog kita loading and terus click (x) tanpa segan silu.


Nampak gayanya blog ni kene diet, kuruskan badan supaya berat turun at least 100KB still ok. Berusaha!! Anyway, siapa yang masih tak tahu macam mana nak timbang berat blog korang tu, sila klik sini ye.


4 Sarang ♥:

cIk pEnNa said...

syarq,mak redha aje apa yg ada di rumah ku ituh..
hahahaha

sissyira said...

salam pagi jumaat =)

kena kurangkan sikit link bloglist tu,ini efek terbesar kepada blog.

s.y.a.r.q said...

@cIk pEnNa
hahaha..kelassss mak noksss. :P

s.y.a.r.q said...

@sissyira
tu lah syira masalahnye.syarq boleh bace blog yg syarq follow je lah...yg xde letak gadget follower cmne???

Post a Comment

Sile komen..Jangan Malu2, Jangan Segan2