♥s.U.k.e M.e.r.e.K.a♥

Monday, February 21, 2011

Tips untuk orang pelupa


Assalamualaikum

Uhukhukhukhuk. Ini nenek Syarq nak bagi petua. Buat orang yang pelupa macam nenek ni hah.Nek pernah satu hari tu pergi mid valley ye anak-anak. Nenek drive sendiri ye. Nenek tak daya nak tunggang basikal der...Nenek pon parking kete comel nenek.Lepas tu nenek pon dengan girangnye pergi shopping sorang2.Nenek konon2 boleh berdikari lah shopping sorang2 tanpa atok korang.


Lepas beberapa jam nenek selesai shopping, nenek pon dengan yakin nya pergi bayar tiket parking dan turun esculator nak pergi balik tempat nek parking kete tadi. Nek tawaf satu parking Mid valley tu tak jumpa kereta. Nek dah yakin dah nek parking kat situ tadi.Tapi nape kete nek tak ade ni. Nek dah melalak sebab penat tawaf 1 jam tapi tak jumpa2 kete. Nek ingat kete nek dah kene curi kot.


Nek pon nampak pak guard ronda2 mintak bantuan dia cari kete nek kat dalam tu. At last jumpa juga selepas 30 minit pak guard carikan. Rupe2nye, nek parking tempat lain, nek cari tempat lain.Mid Valley tu kan ade banyak Zone parking. Itu lah jadinya kalau penyakit pelupa nyanyuk nenek datang.


Selepas kejadian tu, kalau nenek parking kat Shopping Mall sorang-sorang nek mesti tangkap gambar tiang nek parking tu anak-anak. Mesti ada anak-anak yang guling2 kan nenek kan?? Tapi nek tak kisah lah, daripada nek tak jumpe kete melalak kang baik nek guna kan handphone nek ni.Apa guna handphone ada camera. Ye tak?

Ini gambar tiang car park mid valley yang nek pergi minggu lepas. Nek parking kat situ lah. Anak-anak yang pelupa macam nenek ni boleh lah buat macam ni. Biarlah orang nak gelak pon. Blueksssssss je... :p


Kenyit mata laju2. TQ Smiley


12 Sarang ♥:

nelly said...

Nelly memang pelupa ..aish !

hazari. said...

hahaha. sian nenek. tercari cari kete cumel itu.

cIk pEnNa said...

hahahaha..lawak la..
sampai begini ye nenek..
hehehe

;)

khairul hisyam said...

gunakan teknologi yang ada :P

sahromnasrudin said...

assalamualaikum..

terus teringat kat nazmi raja lawak " saya lupe la" hahahahahahaa

topimagine said...

hahahhaa.... padan muka nenek.. len kali parking btol2 kt depan pintu masok mid valley tu.. br senang cari :)

s.y.a.r.q said...

@nelly
same lah nelly!!

s.y.a.r.q said...

@hazari.
nenek syg kete cumel tu,risau dye ilang.wuwuwuwuw T_______T

s.y.a.r.q said...

@cIk pEnNabegitu lah nek kalau da nyanyuk :(

s.y.a.r.q said...

@khairul hisyambetol!! kalau tak watpe simpan tepon canggih je

s.y.a.r.q said...

@sahromnasrudin
waalaikumussalam. nazmi raja lawak yang mane eh?? adess..nengok nyanyuk lagi :(

s.y.a.r.q said...

@topimaginekalau ade parking,nek mmg nak parking depan pintu.betol2 dpn pintu.

Post a Comment

Sile komen..Jangan Malu2, Jangan Segan2